Hvor meget i voksetillæg?

10. februar - 2013  - skrevet af Growingfeet

Børn skal have plads til at bevæge sig og til at vokse, derfor skal du som udgangspunkt altid købe børnesko med et voksetillæg.

Voksetillæggets længde afhænger af dit barns alder, skotype, din egen erfaring med dit barns vækst, og selvfølgelig hvor længe du gerne vil have at skoene skal bruges.

Dansk Skohandlerforenings anbefaling (1,5 cm i voksetillæg)
Anbefalingerne fra Dansk Skohandlerforening, er som udgangspunkt, at et par nye børnesko skal være 1,5 cm længere end foden. De 1,5 cm er dog ikke alle beregnet til at vokse i. Når man går glider foden op til 5 mm frem i skoen, og i nogle sko tager skonæsens runding op til 3 mm, så reelt er der kun 7 mm tilbage til at vokse i. 7mm svarer ca. til 1 skostørrelse.

Vores generelle anbefalinger (1-1,5 cm i voksetillæg)
Vores anbefalinger er, at du afhængig af, hvor hurtigt dit barn vokser, køber sko med et voksetillæg på mellem 1 cm og 1,5 cm. Og til helt små børn, der lige har lært at gå, skal du max købe sko med 1 cm i voksetillæg. Bliver skoene for store går det nemlig udover pasformen, der også er vigtig for at dit barns fod udvikler sig optimalt.

Ballerinaer o.lign. (0,5 – 1,0 cm i voksetillæg)
På specielle sko, som fx ballarina’er, der ikke sidder fast på foden, anbefaler vi et voksetillæg på KUN 0,5 -1 cm, da dit barn ellers skal anstrenge sig for meget, for at holde skoene på foden. Specielle anbefalinger vil fremgå i forbindelse med beskrivelsen af hver enkelt sko model.

Børnefødders gennemsnitlige vækst
Børnefødder vokser hurtigt og gerne rykvist, derfor er det vigtigt at kontrolmåle dit barns fødder regelmæssigt. Nedenfor kan du se hvor meget børns fødder i gennemsnit vokser i forhold til deres alder:

  • 0-2 år vokser ca. 2 cm/år
  • 2-6 år vokser ca. 1½ cm /år
  • 6-11 år vokser ca. 1 cm /år

OBS! Følg med i dit barns vækst!
Det kan være en god idé at skrive ned og gemme dato samt konkret fodmål for dit barn, så du løbende kan følge med i hvor meget dit barn er vokset, siden du sidst købte et par sko, men også for at kunne se om der er et mønster i dit barns vækst, så du kan købe med det rigtige voksetillæg for dit barn i fremtiden.

For at gøre det nemt for dig at måle dit barns fod, har vi lavet en fodmåler, som du kan printe ud. Se den lige her.


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk