Åbne eller lukkede sandaler?

23. juni - 2015  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke.
Vi er lidt uenige herhjemme ang. sandaler til vores knægt på 5 1/2 år. Han er lidt en klodsmajor og får tit (hver dag) skrammer. Han spiller fodbold hele tiden, uanset hvad han har på af fodtøj. Jeg mener derfor at en lukket sandal stadig er det rigtige, så han ikke slår sine tæer, men hans far slår et slag for de åbne sandaler. Min mor, som er uddannet i skobutik, mener også at de lukkede vil være bedst, men mener det er bedst jeg spørger en udefra, så farmand ikke tror det er en sammensværgelse :D. Hvad mener du… åbne eller lukket sandaler?

M.V.H.
Sisse M

SVAR:

Kære Sisse

Det lyder til, at I har en dreng, der er rigtig glad for at bruge kroppen og være fysisk aktiv. Når man er et meget aktivt barn, får barnet selvfølgelig flere skrammer og blå mærker, end et barn der er mindre aktivt. Støt ham endelig i at lege udendørs, da det stimulerer hans motoriske udvikling.

Det vigtigste når I køber sandaler til jeres dreng er, at sandalerne sidder godt til på foden. Vær opmærksom på, at der er god støtte og at sandalen kan spændes godt fast. Jeres søn spiller fodbold, uanset hvad han har på fødderne, så umiddelbart tænker jeg, at det nok er rarest for ham at have en lukket sandal for at skåne tåspidserne. Men hvis I beslutter jer for en åben, kunne I evt supplere med et par lette sommergummisko, som han kan få på, når han skal over og spille fodbold.

Lad ham endelig også løbe i bare tæer, så meget som muligt derhjemme og på stranden. Det træner musklerne naturligt og forebygger fodproblemer senere i livet.

Mange hilsner
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk