Anbefalet fodtøj til platfodet og hypermobile børn

5. maj - 2015  - skrevet af Growingfeet

Spørgsmål:
Kære Rikke.

Jeg har en søn på 5 år som er slemt platfodet på højre fod og er desuden også hypermobil. Hvilke sandaler og sneakers vil du anbefale mig at købe?
Mvh
Patricia

Svar:
Kære Patricia
Det er ganske normalt fortsat at være platfodet i 5 års alderen. Langt de fleste børn vokser sig fra det uden behandling.
Når din søn både er platfodet og hypermobil, er det meget vigtigt, at du finder fodtøj, der giver ham en god støtte. Der bør derfor både være fast hælkappe og god støtte til anklerne. Sko og sandaler bør sidde godt til om foden. Dette gøres bedst med en god lukkeanordning som velcrolukning eller snørebånd. Vælg sko der ikke er for tunge og sørg for at voksetillægget ikke bliver større end 1-1,2 cm.

Af sneakers med fast hælkappe, der sidder godt på foden kan jeg nævne fx Geox, de er samtidig åndbare og giver dermed fødderne et godt indeklima, så de er behagelige at have på. Og mht. sandaler vil jeg anbefale dig at gå efter en lidt sporty model, hvor sålen er let i stedet for rågummi, der godt kan være lidt tungt. Det kunne fx være fra Bisgaard, Arauto Rap eller Naturino, der alle har lette sporty sandaler med fast hælkappe og lukket tå.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk