Bløde led

11. april - 2014  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Hej Rikke

Jeg har lige købt Babybotte begyndersko til min datter på 15 mdr. Indendørs har hun blot brugt skindfutter. Nu er jeg blevet gjort opmærksom på hendes bløde led og leder efter indendørs sko. Jeg er i tvivl, om det skal være Babybotte sandaler eller superfit prewalkers. Hun er jo ikke hypermobil, men har brug for fast hælkappe. Spørgsmålet er, om der er nok støtte i prewalkeren? Tænker at det også må være sundt at komme lidt ud af de faste sko. Hun slæber lidt med venstre fod, den vender lidt ud til siden. Hun har en smal fod.

Mvh Malene

 

SVAR:
Kære Malene

Jeg kender desværre ikke Babybotte skoene, men generelt kan man sige, at nogle børn er mere bløde og smidige i deres led end andre børn. Disse børn har ofte brug for lidt længere tid til at blive stabile omkring deres led. Hvis børn har en meget blød fod, kan det være sværere for barnet at holde balancen, og derfor kan de være lidt langsommere til at nå milepælene fx at kravle, at gå osv. Det er vigtigt, at barnet har fodtøj, der støtter omkring anklen. Fodtøjet skal have en fast hælkappe, der ikke kan trykkes for let ind, men være fast og robust. Fodtøjet skal sidde godt fast på foden, og fodtøjet må ikke være for tungt. Der skal være regulerbar lukkeanordning som fx velcrolukning eller snørrebånd. Det kan være en rigtig god ide, at barnet som indesko har sandaler, der opfylder disse krav.

Vi mennesker er alle forskellige af bygning, højde og drøjde. Fødder der vender indad eller udad er, som regel et af disse kendetegn. I forhold til det lille barn, der endnu ikke går sikkert endnu vil man som regel afvente situationen, med mindre barnet ikke bevæger sin fod og sit ben normalt. Hvis du er i tvivl, syntes jeg du skal have din praktiserende læge til at lave en vurdering.

Med venlig hilsen

Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk