Brugte sko til børn?

10. marts - 2016  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke
Jeg har købt de fineste, let brugte Angulus forårssko til min datter på 3 år. Min veninde siger nu til mig, at det ikke er så smart at give børn brugte sko. Nu er jeg blevet i tvivl om det er forkert og skadeligt for min datter fødder. Skoene jeg har købt har kun været brugt ca 5-10 gange. Er det rigtigt at det kan skade børns fødder at gå i brugte sko – eller er det en myte?
Med venlig hilsen Sofie


SVAR:

Hej Sofie
Der er en udbredt opfattelse af, at børn ikke må arve fodtøj efter hinanden. Men der er nogle situationer, hvor fodtøj godt kan gå i arv.

Du kan med god samvittighed give dit barn brugte sko på hvis følgende er iorden:
- Sko hvor sålen ikke er slidt skæv.
- Sko hvor der ikke er en synlig, fast fold der, hvor skoen bøjer for at følge tæerne under gang.
- Sko der ikke er synlig skæv set udefra
- sko der kun er meget lidt slidt på overlæderet (Generelt kan man sige, at sko der kun har været brugt meget lidt, godt kan bruges af et andet barn)

Gummistøvler er derfor oplagt arvefodtøj. For gummistøvler kan ikke indvendigt tage form efter en bestemt fod. Du kan derfor mange gange tage imod et par brugte gummistøvler, når bare den indvendige sål ikke er slidt skæv.

En god tommelfingerregel er, at jo yngre børn er, jo oftere kan de arve fodtøj efter hinanden. Derfor kan vuggestuebarnets sko oftere gå i arv. Derimod er det sjældent en god ide at lade børnehavebarnets sko gå i arv. Børn i børnehavealderen løber og går meget, så det er meget sandsynligt, at skoen har taget form og er slidt efter barnets fod og måde at bevæge sig på.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk