Det rigtige Voksetillæg

28. maj - 2013  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL
Kære Rikke

Når man køber sko til sit barn anbefales et voksetillæg på 1-1,5 cm afhængig af alder, men hvornår er skoene for små? Hvor lille må tillægget med andre ord være, før skoene er for små?

V.h. Rikke

 

SVAR
Kære Rikke

Børnefødder vokser hurtigt og ofte i ujævne ryk. Små børn vil ofte ikke klage over at skoene klemmer, og derfor er det vigtigt hyppigt at måle sit barns fødder (hver 2. til 6. måned afhængig af barnets alder).

At gå i for små sko kan have betydning for hele fodens sundhed. Op mod hver 10. barn har fejlstilling af fødderne, hvilket ofte skyldes for små sko eller brug af sko, der ikke tilgodeser fodens anatomi.

Fødderne hos børn mellem 0 og 2 år vokser ca 2 cm på et år.

Hos børn mellem 2 og 6 år vokser fødderne ca 1,5 cm på et år.

Hos børn over 6 år og indtil de går i puberteten vokser fødderne ca 1 cm om året.

For at skoen passer, og der samtidig er plads til at vokse, siger man som udgangspunkt, at der skal være 1,5 cm udover fodens længde. 3 mm tillæg for skotåens eventuelle runding, 5 mm rutchetillæg og 7 mm voksetillæg. Dette kan dog variere afhængig af skotype, og hvor hurtigt dit barn generelt vokser.

Generelt er sko, hvor der er mindre end 0,5 cm i voksetillæg for små, fordi tæerne så vil støde på indvendigt i skoen, når man afvikler foden, dvs. løber eller går.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk