Er kravlesko det rigtige?

10. februar - 2014  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke
Jeg er alene med mine tvillinger på snart 7 måneder. De er begyndt at rulle og krybe fremad. Så nu er de snart alle vegne i lejligheden. Min mor mener, at de skal have kravlesko, så de hurtigere lærer at kravle og gå. Men jeg er i tvivl om det er det rigtige. Hvad vil du råde mig til?
Hilsen Stephanie

SVAR:

Hej Stephanie
Først vil jeg ønske dig tillykke med dine tvillinger. Det er et stort arbejde med to små børn, men også en stor glæde. De vil få så meget glæde af hinanden i fremtiden.

Med hensyn til fodtøj vil jeg anbefale dig følgende:
Så længe børn kryber, kravler og triller er det en god ide at have bare fødder. Når børnene begynder at rejse sig fx ved små borde, er det en god ide at have et par små skindfutter på. Dette hjælper børnene med at stå fast, så de ikke glider på gulvet. Her kan du også give dem kravlesko på, men det er ikke et must.

Det er først når børnene begynder at gå omkring udenfor, at det er nødvendigt med rigtige sko. Med rigtige sko, mener jeg sko med vandtætte såler, altså sko med en hårdere sål. Til de små børn er det vigtigt, at sålen ikke er for hård – den skal let kunne bøjes mellem pegefinger og tommelfinger. Derudover er det vigtigt at skoene sidder godt fast på foden, med en fast hælkappe og enten snørrebånd eller velcrolukning.

Det er en spændende tid når ens barn begynder at kunne komme frem på egen hånd. Men det kan også være farligt. Sørg derfor for at gennemgå hjemmet, så der ikke er fx lamper, hvor barnet kan få fat i en ledning og på den måde få lampen ned over sig.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk