Høje hæle til store børn?

25. september - 2015  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Hej Rikke
Jeg er mor til en 11 årig pige. Hun ønsker sig højhælede sko. Jeg er usikker på om det er usundt for hendes fødder, at begynde at gå i højhælede sko så tidligt.
Venlig hilsen Sara

SVAR:
Hej Sara
At gå i højhælede sko er absolut ikke sundt for kroppen.
Foden er skabt til at bære hele kroppens vægt, hvilket kan være ret mange kilo under løb og hop. Når man tager højhælede sko på, skal forfoden bære hele kroppen, hvilket er ekstremt belastende for ankler, knæ, bækken og ryg. Ankelledet er meget ustabilt i højhælede sko, og det er svært for børn at holde balancen, og der er derfor stor risiko for at komme til at vrikke om og måske være uheldig at forstue ankelen. Selv med en hæl på kun 2,5 cm bliver presset på forfoden øget med 22%. Med en hæl på 5 cm bliver presset øget med 57%.

Højhælede sko er hverken praktiske eller behagelige for børn at have på. Børn skal have mulighed for at løbe og lege, og dette bliver hæmmet gevaldigt, hvis et barn er iført højhælede sko.

Mit råd vil være at undgå højhælede, så længe man er barn. Der findes så utrolig mange smarte sko og støvler – også til de store piger på 11, 12 og 13 år, der ikke har høje hæle. Mon ikke det lykkedes for jer at finde et par fine, flade sko. Det håber jeg.
Mvh Rikke


Bookmark and Share

1 kommentar til “Høje hæle til store børn?”

  1. Louise siger:

    Taler af erfaring. Undgå de høje hæle så længe som muligt. Jeg gik med høje hæle i de tidlige teenage år og vrikkede rundt på dem op til flere gange. Dette har idag resulteret i sener i højre fod der er for lange og at jeg også vrikke rundt i flade sko. Var jeg klogere dengang havde jeg aldrig gjort det


Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk