Hypermobil og gummistøvler.

13. april - 2015  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Hej Rikke.
Jeg er på udkig efter sko og sandaler/ sutsko med fast hælkappe til min søn på 5 år str. 32. Han er hyblermobil. Hvad gør jeg med gummistøvler?
Hilsen Janne

SVAR:
Kære Janne.
Tak for dit brev. Alle børn er født med bløde og bevægelige led. Nogle børn har dog særligt bløde led. Det hedder at være hypermobil. Hypermobile led skyldes, at ledbåndene omkring leddene er eftergivelige. Når børn har hypermobile led, udvikler de sig ofte lidt senere motorisk end deres jævnaldrene. De er ofte senere om at kravle og gå. Disse børn har behov for at deres fodtøj giver dem særlig støtte. Det er derfor vigtigt at vælge en kvalitetssko, der kan spændes godt fast til foden. Sålen skal være blød og let at bøje, så den følger fodens bevægelser. Skoen skal gerne veje så lidt som muligt, så det ikke er svært at løfte fødderne pga skoens vægt. Fast hælkappe er vigtigt, i det omfang det er muligt.

Som indesko kan anbefales et par gode sandaler, eller bare fødder, når temperaturen tillader det. Der findes desværre ikke gummistøvler, der kan reguleres ind og dermed give den støtte til foden, som er optimal for disse børn. Det bedste råd jeg kan give er at købe gummistøvler, der er smalle, og evt lægge en sål i bunden. Ved at gøre det, sidder gummistøvlen så fast til foden, som det er muligt. Brug gummistøvlerne med omtanke; kun når vejret absolut ikke tillader andet fodtøj.

Derudover er det en god ide at lave øvelser, der styrker musklerne. Dette gøres ved at bruge kroppen på forskellig måde. Fx ligge på ryggen på en stor bold, gå ture på ujævnt underlag (skov), gå på line på en kantsten, løbe op og ned ad bakker, cykle, løbe på løbehjul mm.

Hilsen Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk