Hypermobilitet og gummistøvler

24. september - 2013  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Kære Rikke

Vi har af vores læge fået at vide, at vores datter på 4 år har hypermobile led. Vores læge sagde, at vi skulle undgå at hun fik leddene i yderstiling. Jeg har læst mig til, at det er vigtigt, at børn med hypermobile led får sko med fast hælkappe, og sko der sidder godt fast på foden. Vi har i Growingfeet.dk købt rigtig gode sandaler og overgangssko, der sidder godt fast på hendes fødder. Nu er vi imidlertid kommet i tvivl om, hvad vi skal give hende på fødderne, når det er regnvejr? Hvilke gummistøvler skal jeg købe til hende og kan hun overhovedet “tåle” at gå i gummistøvler, der ikke sidder godt fast på fødderne, og som hun “svupper” i? Håber du kan komme med et godt råd.

Mange hilsner
Charlotte

SVAR:

Kære Charlotte

Dit spørgsmål angående gummistøvler og hypermobile led, er der nok mange forældre, der stiller sig selv. Desværre findes der ikke gummistøvler, der kan reguleres ind og dermed give den faste støtte, der er så vigtig til børn med hypermobile led. Gå derfor efter den smalleste model af gummistøvler og læg gerne en sål i bunden. På den måde slutter gummistøvlen bedre til foden. Husk at der ikke skal være for stort voksetillæg – max 1 cm. Og brug så kun gummistøvlerne når vejret absolut ikke tillader andet. Så sker der ikke noget ved at lade din datter have gummistøvler på nogle timer indimellem.

Mange hilsner
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk