Det bedste fodtøj?

5. marts - 2013  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke

Jeg har brug for et råd angående fodtøj til min søn på 15 måneder. Han har gået rundt et par måneder og er efterhånden ret sikker i sin gang. Hvad er det bedste fodtøj til ham indendørs? Indtil videre har vi brugt skridsikre sokker med dutter under. Hvad har han behov for af udendørs sko?

Mvh Britt


SVAR:

Hej Britt

Når de mindste børn begynder at rejse sig ved fx sofabordet og gå lidt omkring, er det vigtigt med sko der har skridsikre såler fx små indendørssko af blødt skind. Dette for at barnets fod står godt fast og ikke glider.

Når barnet bliver større og begynder at gå mere omkring – også udendørs, er der behov for rigtige sko. Det vil sige sko med vandtætte såler og dermed også sko, som naturligt bliver lidt hårdere i sålen, men som stadig skal kunne bøjes forholdsvis let mellem tommel og pegefinger.

Jeres søn behøver ikke at have noget på fødderne hele tiden – sko er vigtige for at støtte og sikre ham, når han begynder at gå mere og mere rundt, men det er også vigtigt at han går på bare tæer så fødderne får luft og at hans tæer får mulighed for fri bevægelse i løbet af dagen.

De første sko bør have hælkappe og skoen bør ikke være så stor at han risikerer at glide frem i den. Men skoen skal være så bred, at der er plads til tæerne og hele fodens bredde. Hvis foden glider i skoen, er barnet nødt til at krumme tæerne, for at holde fast.

Derfor er det en god ide at vælge sko med snørrebånd eller velcrolukning, så du har mulighed for at stramme skoen godt fast om foden, så den sidder godt.

Mvh Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk