Klip Klappere hele dagen?

13. juni - 2014  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Hej Rikke
Jeg elsker at gå i klip klappere, og har dem stort set på fra april til september. Men hvad med børn. Er det ok at de render rundt i dem dagen lang?

Hilsnen fra Morten

 

SVAR:
Hej Morten
Klip klappere er meget populære hos rigtig mange voksne, og også hos en del børn. De er nemme at få af og på, farverige og man får dejligt meget luft til tæerne. Jeg vil dog ikke anbefale klip klappere som fodtøj, man kan have på en hel dag. Grunden til at klip klappere ikke skal være fodtøj børn har på en hel dag, skyldes, at de ikke sidder godt fast på fødderne. Når barnet går eller løber bliver hun eller han, nødt til at spænde uforholdsmæssigt meget i fødderne for simpelthen, at beholde klip klapperne på fødderne. Hvis klip klapperne bruges meget – altså mange hele dage – kan det på sigt give overbelastningsskader i fodens muskler, sener og mange små led.

Klip klappere er altså ikke fodtøj der hører hjemme i vuggestue, børnehave eller skole. Men gerne til brug på ferier eller hjemme, hvor de benyttes til og fra stranden, isboden eller andre korte ture. Det giver som regel sig selv, at børn ikke kan have dem på en hel dag, da det vanskeliggør løb, klatring, cykling mm.

Mange hilsner Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk