Skævfod eller blot naturlig indaddrejning af foden?

27. april - 2016  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Kære Rikke.

Min datter på 9 år går indad. Hun bruger str. 33. Hvilke sko og sandaler vil I anbefale?
Har haft sandaler fra Angulus med fast hælkappe, men der gik hun også indad.

Mange hilsner
Charlotte


SVAR:
Kære Charlotte

Mange børn har en naturlig indaddrejning af foden. Fødderne ændrer sig gennem barndommen, og langt de fleste børn vil ikke have problemer med indaddrejning af fødderne, når de kommer op i teenagealderen.

Nogle få børn fødes med det, vi kalder skævfod. Det betyder, at forfoden er indaddrejet i forhold til bagfoden. Det ses, ved at barnets tæer peger mod hinanden, og der kan være en bøjefure i svangen. Om det er det din datter har, må du have en fagperson til at vurdere. Det kan jeg ikke fastslå ud fra det, du skriver.

Skævfod vil hos de store børn fra 8-10 års alderen typisk ses ved, at skoens inderside trædes i stykker, og skoen bliver skæv. Derfor er det af stor betydning, at barnets fodtøj har en fast hælkappe – så holder skoene sig simpelthen bedre, og det vil være sværere at gå skoene skæve.

At have en skævfod er en helt ufarlig tilstand, eneste ulempe er at barnets sko skal skiftes hyppigere. Fødderne vil altså ikke blive rettet op uanset hvilke sko barnet får på, og barnet vil fortsat have skæve fødder. Så generelt vil jeg anbefale dig at købe “rigtige” sko, dvs skindsko med en fast hælkappe, i stedet for sneakers, da de fleste sneakers ikke har nogen særlig støtte eller stærk hælkappe. Dvs. mærker som Angulus, Bisgaard, Arauto RAP, og skal det være sneakers, så prøv GEOX eller fra Adidas, der har en model, der hedder Adidas Flux, som har en ekstra forstærkning på hælen, som gør den mere stabil.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk