Sko til “lære-at-gå” alderen

25. august - 2015  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Hej Rikke

Jeg har en datter på 15 mdr. Hun går ikke selv endnu, men kan gå med støtte samt gåvogn. Hun har taget max 10 skridt uden støtte, men det sker langt fra hver dag. Hun mangler dog stadig lidt balance og går en del ud af på højre fod. Er meget i tvivl om, hvad hun skal have af sko. På nuværende tidspunkt har hun et par prewalkersko sko fra Bundgaard til indendørsbrug og uden fast sål. Derudover har jeg købt et par superfit sandaler til hende, de er dog rimelig stive i det, men støtter hende godt om anklen. Har du nogle gode råd til, hvad hun skal have af sko?

Venlig hilsen
Marie Louise

SVAR:
Kære Marie Louise
Hvornår børn lærer at gå er meget forskelligt. De fleste børn lærer at gå, når de er mellem 12 og 15 måneder. Der er også børn, der går allerede, når de er ti måneder, og børn der går, når de er 1 1/2 år. Begge dele er inden for den normale motoriske udvikling.

Inden børn kan gå selv er det bedste for den motoriske udvikling faktisk, at de har bare tæer. Hvis de får sko på for tidligt kan det være vanskeligt for dem at bruge fødder og tæer godt, når de ligger og kravler og øver sig i at komme op at stå.

Når det er tid til de første par sko er det vigtigt at se efter sko, der giver god støtte. Derfor er en sko, der går lidt op over ankelen gode. Derudover skal sålen være blød og eftergivelig. Køb ikke sko med større voksetillæg end 1 cm. Hvis der er mere kan skoen svuppe op og ned. Velcro eller snøre sikrer, at du kan spænde skoen godt fast på foden.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk