To år og platfod

21. marts - 2013  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke

Min datter på to år har platfod. Min egen læge siger, at hun vokser fra det. Har det nogen betydning for vores valg af sko til hende?

Mvh Camille


SVAR:

Hej Camilla

Små børns fødder er naturligt flade. Dette skyldes en naturlig fedtpude der udfylder svangen. Mange børn er helt op mod skolealderen, før de får en rigtig svang.

Man skelner mellem en bevægelig platfod og en stiv platfod. Ved den bevægelige kan foden indstilles i normalstilling, og svangbuen kommer frem, når man står på tæer. Ved den stive platfod kommer der ved samme stilling ingen svangbue frem, heller ikke selv om man ikke står på foden. Hos større børn kan man altså kigge efter om der kommer en svangbue frem, når barnet står på tæer. Gør der ikke det, skal barnet ses af en børneortopæd og en eventuel behandling sættes i gang.

De almindelige bløde fødder skal således ikke behandles, og man skal ikke lægge indlæg i skoene i håb om at lave en svangbue.

Generelt er det vigtigt at købe sko med bløde og eftergivelige såler, som følger barnets fod. Sko, støvler og sandaler skal give god plads til tæerne, og de må hverken være for brede eller for smalle. Det er vigtigt, at skoene er lavet med snørrebånd eller velcrolukning, så de kan spændes, så de sidder godt fast om barnets fod.

Mvh Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk