Velcro eller snørebånd?

10. juni - 2015  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Kære Rikke

Min datter der bliver 5 her i juni ønsker sig et par smarte gummisko. Vi har fundet et godt par, der sidder rigtig godt på hendes fod. Problemet er bare, at de er med snørebånd, og hun kan ikke binde dem selv. I børnehaven vil de helst have børnene har sko med velcro, hvis de ikke selv kan binde deres snørebånd. Mit spørgsmål er nu, hvornår kan jeg forvente, at hun selv kan binde dem.

Mvh Pernille

SVAR:
Kære Pernille

Hvornår børn kan lære, at binde snørebånd afhænger af, hvor godt udviklet deres finmotorik er. De fleste børn vil let kunne lære det, når de er ca 5-6 år.

Forudsætningen for at have en god udviklet finmotorik, er at den bliver trænet. Det trænes gennem leg og almindelig dagligdags gøremål. Lege der træner finmotorikken er fx at trække perler på snor/perleplader, modellervoks, tegne og klippe med en saks, lave puslespil. Dagligdagsting der udvikler finmotorikken er fx, at hjælpe med, at lave mad (snitte grøntsager), selv tage tøj af og på, spise mad med kniv og gaffel, dække bord mm. Alt dette er med til at gøre barnet mere og mere selvhjulpen, og at øve at binde snørebånd, er blot en ting i rækken af mange, børn skal øve sig på.

Jeg vil foreslå, at du taler med din datter om, at når hun får de fine gummisko, så vil I voksne lære hende at binde dem selv. Øv det lidt hver dag, så er jeg sikker på, at hun får det lært i løbet af kort tid. Snak med børnehaven om, at I træner, så er jeg sikker på at de gerne vil hjælpe hende med, at få dem rigtigt godt på fødderne her i starten.
Held og lykke med det.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk