Vinterskogarderobe til hypermobilt skovbørnehavebarn

12. september - 2016  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:

Hej Rikke

Min datter på 3 år er hypermobil i svær grad og går i skovbørnehave. Hendes motoriske udvikling har været fænomenal siden hendes opstart i april, hvilket er til stor glæde for hende selv, men også for os som forældre.

Men nu hvor vinteren nærmer sig, er jeg begyndt at gøre mig tanker omkring vinterstøvler til hende. For ud over at yde hende den støtte hun har brug for, skal støvlerne også kunne holde hende varm og tør i mange timer hver dag – i al slags vejr.

Jeg påtænker at købe 2 par til børnehaven, så der er noget at skifte med, hvis et par alligevel bliver våde.

Sidste vinter havde hun et par af Angulus vinterstøvler med velcro-remme og rågummi-såler, lidt tunge, men hun gik godt i dem. Jeg finder dem dog ikke særligt praktiske i en skovbørnehave med de store mængder mudder og vand, som den danske vinter typisk byder på :)

Hvilke vinterstøvler ville du anbefale til dette formål?

Jeg ville også rigtig gerne købe et par Angulus støvletter til hende til pænt brug. Jeg ved godt, at det ville være bedre for hende med velcro eller snørebånd, men Angulus begynder-støvletter går desværre ikke op i str. 25-26 :( Ville hun kunne bruge et par støvletter med elastik, eller skal jeg skyde en hvid pil efter den tanke?

På forhånd tak for svar.

Mange hilsner fra Camilla


SVAR:

Hej Camilla

Alle børn fødes med bløde og bevægelige led. Nogle børn fødes med ekstra bløde led. De kan derfor strække leddene ud i yderstillinger, det kaldes at leddene er hypermobile.

Disse børn vil ofte være lidt langsommere til at udvikle sig motorisk – de kan være senere til at kravle og gå. De større børn (over 3 år) kan blive trætte i benene, når de går langt.

Hos børn med hypermobile led, er det meget vigtigt at musklerne omkring leddene styrkes. Det er meget vigtigt, da musklerne kan være med til at “holde leddene”. Det gøres fx ved at gå på ujævnt underlag (fx skovbund). Da din datter går i skovbørnehave, vil hun gå på det, for hende, perfekte underlag mange timer hver dag. Måske er det netop derfor, du har oplevet et kæmpe ryk i din datters motoriske udvikling efter start i skovbørnehaven.

At gå i skovbørnehave stiller store krav til ordentlige sko/støvler – ikke mindst om vinteren, hvor fødderne skal holdes tørre og varme. Jeg vil anbefale dig at købe to par gode vinterstøvler, så er der lidt at skifte mellem. Køb et par der sidder godt fast på foden med velcro eller snørebånd, ikke er for tunge og har en god bøjelig sål. Det kunne fx være fra Bisgaard eller Superfit.

Det vigtigste for din datters fødder er, at de sko hun har på til hverdag, opfylder ovenstående krav. Jeg mener bestemt, at der er plads til et par støvletter til pænt brug – gå blot efter et par med god hælstøtte og køb med med 1 – 1,2 cm voksetillæg. Angulus har god hælstøtte og har både slanke og brede modeller.

Mange hilsner

Rikke

 

 


         
  

Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk