Vinterstøvlernes voksetillæg.

16. september - 2014  - skrevet af Growingfeet

SPØRGSMÅL:
Kære Rikke
Jeg er allerede nu i gang med at undersøge hvilke vinterstøvler jeg skal købe til min søn på 1 ½ år. Er noget i tvivl om hvor meget jeg kan forvente, at hans fødder vokser hen over vintermånederne. Hvad anbefaler man af voksetillæg?
Mvh  Charlotte

 

SVAR:
Kære Charlotte

Børns fødder vokse ofte i ryk. Hos de små børn under 2 år, kan man forvente at de vokser ca. 2 cm på et år. Fødderne hos børn mellem 2 og 6 år vokser ca. 1 ½ cm om året, og de store børns fødder mellem 6 og 11 år vokser ca. 1 cm om året.

Generelt anbefaler man et voksetillæg på 1-1 ½ cm. Men det kan være en fordel at vælge vinterstøvler lidt støre end dette, da der skal være plads til en ekstra sok. Det er en god ide, at give barnet en uldsok på i vintermånederne, da uld er godt til at lede fugt væk fra fødderne, så de ikke føles kolde og klamme.

Jeg vil anbefale, at du har to par støvler til dit barn; et par almindelige vinterstøvler med uldfoer og et par termostøvler til de dage hvor det er meget vådt og sjappet.

Tjek jævnligt størrelsen af dit barns fodtøj. En fod består af 26 knogler. Hos mindre børn er knoglerne meget bløde og fødderne vil i langt højere grad forme sig efter skoene, og de mindste børn vil ofte ikke beklage sig over for småt fodtøj, da de ikke på samme måde som større børn og voksne vil mærke, at det gør ondt.

Husk i øvrigt at beskytte fodtøjet; imprægner både sko og støvler jævnligt. Dels holder fodtøjet sig pænere, dels mindsker du risikoen for, at fødderne bliver våde og kolde.

Med venlig hilsen
Rikke


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk