Derfor ELSKER vi Arauto RAP

27. september - 2017  - skrevet af Growingfeet

Arauto RAP er et af vores store populære børneskomærker, designet er dansk men skoene håndlaves på en fabrik i Portugal, der har lavet børnesko siden 1959.

I forbindelse med GrowingFeet’s 10 års fødselsdag i august, blev vi inviteret til at besøge fabrikken i Portugal for være med til at vælge skind til vores helt egen fødselsdagskollektion. Det kom der noget rigtig godt ud af, som vi er stolte af at vise dig.  

Besøget på fabrikken var en fantastisk oplevelse, at se hvordan et fladt stykke læder kan blive til en færdig sko er virkelig fascinerende. Processen er i høj grad manuel og et håndværk, der tager lang tid at lære. En typisk RAP sko produceres af mellem 40-60 forskellige komponenter, og går igennem 40-50 forskellige processer før den kan pakkes i en skoæske og tages i brug.

Selve tegningerne af skoene laves i dag på computer, men før i tiden blev alle skoene tegnet i hånden og derefter produceret. Fabrikken har et arkiv, hvor alle Arauto RAP modeller gennem tiden findes i bøger, vi bladrede i bøgerne, og fandt en tegning af den klassiske RAP sko, som er en af de ældste modeller, der stadigvæk produceres i dag.

Miljøet ligger Arauto RAP meget på sinde, de benytter så vidt det overhovedet er muligt materialer, der skåner naturen. Derfor produceres de fleste RAP sko med rågummisåler, der er et naturmateriale, der ikke ødelægger miljøet. Fabrikken arbejder med udvikling af alternative materialer, og har været de allerførste, der har produceret sko lavet af kork. Deres skoæsker er produceret af genanvendeligt pap, naturlige farvestoffer og limen er vandbaseret.

Vi siger 1000 tak til Arauto RAP for at give os denne specielle oplevelse, vi sidder tilbage med dyb respekt for, hvad det kræver, at producere håndlavede sko, og en glæde over, at vi er med til at føre disse klassiske traditioner videre til gavn for en masse danske børn og deres forældre.


Bookmark and Share

Skriv en kommentar

Velkommen til GrowingFeets Blog & Brevkasse

Her kan du få inspiration til mode og tendenser inden for børnesko, få vores bud på sæsonens favoritter, komme helt tæt på mærkerne og få gode råd om skopleje og ikke mindst sunde børnefødder.
I vores brevkasse kan du stille spørgsmål om dine børns fødder til vores sundhedsplejerske Rikke.

God fornøjelse,
Signe
Grundlægger af GrowingFeet.dk